sport

jo-10

Ambitie en vriendschap

Het is een regenachtige maandagavond, de modderige voetbalvelden liggen er verlaten bij. Een groepje jonge talenten staat te trappelen om hun verhaal te vertellen over hun ervaringen in de JO-10! Op de vraag wat maakt het voetballen in jullie team zo leuk? roept Diek: “dat je kan scoren!” en voegt er daarna met een brede glimlach aan toe: “maar vrienden en lol, dat is waar het om draait.” Sieb zegt lachend: “Ik ben blij dat ik hier voetbal, dan hoef ik tenminste niet tegen van die lastige tegenstanders, zoals ons, WHV!”. “Sportclub Loosbroek!”, verbetert Lars hem.

Op het voetbalveld straalt het plezier van de jongens af. Ze vormen een hecht team en met een gezonde dosis fanatisme gaan ze elke zaterdag de uitdaging aan. Maar het echte feest begint pas na de wedstrijd. Het kleedlokaal verandert in een dampende ruimte waar het schuim onder de deuren vandaan komt. Waarom? Omdat de jongens met een overvloed aan zeep en shampoo buikschuivers maken door de douche! Het gelach en gejoel klinkt door de gangen, en Cor van Menzel knijpt een oogje toe. De trainers, Dennis Schouten, Bart van Schijndel en de nieuwkomer van dit seizoen Tijn Loeffen, zijn een essentieel onderdeel van het succes en het plezier! Ze zijn trots op de groei van het team dat momenteel de show steelt in de hoofdklasse, en de jongens zijn zichtbaar trots op hun trainers!

Het team wordt gekenmerkt door hun hechte vriendschap en respect voor elkaar. “Ze gunnen elkaar alles,” zegt Dennis. De jongens hebben elk hun eigen specialiteit: Tijme loopt het hardst, Sieb is de sliding-expert, Bram de ballenstopper, Semm, Diek en Mujib zijn de scorende krachten en Lars en Fezz zijn de onmisbare teamplayers. Over de mooiste wedstrijd zijn ze het eens: “Die tegen NEC in het stadion van Top Oss”, een bijzondere ervaring. Geen overwinning, toch trots. “We zijn natuurlijk veel beter maar hadden gewoon onze dag niet,” zei Bram lachend. “Dat is ook tekenend voor het team,” zegt Bart, “ze kunnen heel blij zijn met een gelijk spel als ze maar lekker gevoetbald hebben.”

Terwijl in het gesprek naar voren komt dat de meeste jongens dromen van een glorieuze carrière als profvoetballer bij clubs als PSV, Feyenoord, Ajax, of zelfs in het buitenland bij Barcelona, kwam Tijme met een unieke ambitie: “Ik wil bouwvakker worden, dan bouw ik mijn eigen voetbalveld aan huis!” zegt hij vastberaden. Met hun mascotte Abe Schouten langs de lijn en de trainers die zorgen voor een geweldige sfeer en een duidelijke rolverdeling, zal dit kleine clubje jonge voetballers met grote dromen nog veel van zich laten horen. Want dit verhaal is slechts het begin van een groot avontuur van acht vrienden met een bal….

Tekst: Nathalie Roefs | Foto: Wim Roefs