sportief

Ayla van Beusekom

‘Ik houd wel van actie’

Ayla van Beusekom is 20 jaar en woont in de Koningsstraat. Een energieke dame die haar mannetje wel staat! “Als kind bedacht ik me al dat ik later van mijn hobby paardrijden mijn werk zou maken, daarom wilde ik bij de bereden politie,” vertelt Ayla. “Na de middelbare school begon ik met de opleiding beveiliging & handhaving. Hier heb ik veel inzicht gekregen in het basiswerk van de politie en ons rechtssysteem. Met dit diploma op zak ging ik het selectietraject van de politieacademie in. Een intensief traject met psychologische-, sport- en capaciteitstesten, rollenspellen, een medische keuring en screening. Ik was dan ook héél blij toen ik werd aangenomen. Direct in onze eerste week was er soort sportdag met allerlei loodzware opdrachten die we als team moesten volbrengen. Hierdoor leerden we samenwerken en communiceren. Je kunt op enig moment namelijk wel denken dat je de beste bent, maar bij weer een ander onderdeel moet jij geholpen worden. Na die dag was ik doodop, maar het was een supertoffe ervaring.

HULPVERLENEND

Tijdens zo’n dag word je als klas gevormd tot een hechte groep. Dat is sowieso mooi aan de politie, de selectieprocedure is zwaar, maar eenmaal binnen hoor je er direct bij. Ik vind het politiewerk zo mooi omdat het sportief, sociaal en hulpverlenend is. Mijn ambitie is nog steeds om uiteindelijk aan de slag te gaan als politieagent te paard, maar er zijn zóveel ontwikkelingsmogelijkheden bij de politie. Ik zou ook wel de noodhulp in willen. Dat is het team dat reageert op 112 meldingen. Dat lijkt me divers en spannend. Ik ben sowieso wel in voor wat actie. Zo rijd ik al vanaf mijn 6e dressuur, maar wil graag meer gaan springen. Dat is veel leuker en ook mijn paard Heavy houdt wel van die actie. Het paardrijden staat nu op een wat lager pitje. Ik voetbal namelijk ook en wil daar nu alles uithalen, paardrijden kan later ook nog.

OPEN EN EERLIJK

Ik speel bij de Vorstenbossche Boys in dames 1, een superleuk team. Ik vind teamsport, het samen werken naar één doel, geweldig. En de gezelligheid tijdens de derde helft natuurlijk. Ik houd van gezelligheid en mensen om me heen. Mijn vrienden zijn dan ook superbelangrijk voor me. Ik ben herstellende van Pfeiffer en heb echt van iedereen kaartjes en appjes gehad, zo lief. Dan weet je echt wel wat je aan elkaar hebt. Weet je; je moet het toch samen doen in het leven. Het is goed om relaxt met elkaar om te gaan. Ik ben zelf heel open en eerlijk en hoop dat anderen dat ook tegen mij zijn. Als er iets is, hup, direct vertellen. Met mijn vrienden ga ik het liefst naar een leuk feestje of festival. Dat geeft me een gevoel van vrijheid. Als ik ergens op een tof festival sta denk ik bij mezelf; dit is toch echt wel de ‘shit’ waarvoor ik werk,” sluit Ayla lachend af.

Tekst: Cindy van Haaren. Foto: Wim Roefs.