Starter

Ellen Raaijmakers

‘Chocolade uit Loosbroek, bijna te mooi om op te eten’

Je hebt ze vast al eens zien liggen bij de Dagwinkel; de heerlijke chocoladerepen en bonbons van Chocopunt. Ellen Raaijmakers is, samen met zakelijk partner Irene, het gezicht achter Chocopunt. Ellen is 25 jaar en woont samen met haar ouders, drie broers en zus op de Dintherseweg 30, waar ook Chocopunt is gevestigd.

BONBONS

Ellen vertelt: “Na de middelbare school volgde ik een banketopleiding en startte bij een chocolatier hier in de buurt. Daar werkte ik samen met Irene, en we zeiden vaak tegen elkaar ‘dit kunnen wij toch ook best zelf!’ Dat begon als gekkigheid, maar afgelopen juli hakten we de knoop door. Met hulp van mijn familie richtten we de werkruimte in en de man van Irene hielp met de webshop. We bestelden de chocolademachines, de mallen en de chocolade en gingen aan de slag. Vervolgens zijn we gaan bedenken; voor welke gelegenheden heeft iemand iets nodig? Chocolade is namelijk niet alleen een genietmomentje voor jezelf, maar vooral ook een leuk cadeau of een mooie manier om iemand een hart onder de riem te steken. Op 1 september was Chocopunt officieel een feit. We maken niet alleen chocoladerepen, maar ook bonbons met twaalf verschillende vullingen. Favoriet zijn de caramel bonbon en de caracrakine, een soort van luxe Malteser. En we organiseren chocoladeworkshops voor zowel kinderen als volwassenen.”

TOEKOMST

“Het allerleukste vind ik de persoonlijke opdrachten. We hebben al verschillende bedrijven, maar ook particulieren blij kunnen maken met een mooi, persoonlijk cadeau. Zo kwam bijvoorbeeld de KBO laatst langs voor een presentje. We hebben daar samen echt iets moois van gemaakt. En als je ze dan helemaal tevreden weer op de fiets ziet stappen, is dat toch prachtig? Ik hoorde later van opa’s en oma’s van vriendinnen terug dat ze het te mooi vonden om het op te eten. Dat hoor ik vaker, maar dat moet je wel doen hoor. Het smaakt namelijk ook echt heel lekker!” lacht Ellen. “We hopen in de toekomst naar een groter pand te gaan op een industrieterrein. Zodat ik echt naar mijn werk kan gaan in plaats van nu door de tuin naar mijn werk te lopen. Maar het belangrijkste is dat we er plezier in blijven houden en een toekomstbestendig bedrijf opbouwen.”

BEZIGE BIJ

Ellen is niet alleen een enthousiaste ondernemer, maar ook fanatiek bij Korloo. “Ik speel in het tweede en zit bij de technische commissie. Daar neem ik de organisatie rondom de jeugdteams op me. Ik ondersteun de coaches en maak de indelingen. Naast korfballen ga ik graag op stap met mijn vriendinnen. Ik denk dat zij me zullen omschrijven als behulpzaam, sociaal en creatief. En dat komt mooi samen binnen Chocopunt. Ik merk dat steeds meer mensen Chocopunt weten te vinden. Langs het korfbalveld hoor ik steeds vaker: Heej, jij bent toch van die chocolade?”

Tekst: Cindy van Haaren. Foto: Eveline van Uden-Buijs.