starter

Susan Geenen

‘Onze kinderen vragen er al jaren om’

Het nieuwe jaar belooft veel moois voor Susan Geenen (44). Met haar diploma voor pedicure op zak kan ze haar bedrijf uitbouwen én gaat ze trouwen met haar grote liefde Twan Janssen. Susan heeft twee dochters, Elise en Sabine, Twan heeft een zoon, Arie. Samen wonen ze in de Dorpsstraat. Op de plek waar Susan geboren en getogen is. Susan vertelt: “Ik woonde met mijn ex in Oss toen mijn ouders het oude huis gingen renoveren en ons vroegen of wij dat samen met hen wilden doen. Ik zag het niet meteen zitten, maar juist mijn ex vond het een goed idee. Uiteindelijk ging ik ook overstag. Het is fijn om je kinderen te laten opgroeien in Loosbroek. Samen met mijn ex heb ik hier twee jaar gewoond. Toen liep onze relatie stuk. En juist toen was ik heel blij om hier te wonen; naast mijn ouders. Ik heb heel veel steun van ze gehad in die tijd.”

DIEP IN DE NACHT

In 2009 ontmoette Susan Twan via de website Hyves. “Hij postte daar een foto van een feest waar ik ook was geweest, ik reageerde op die foto en we zijn niet meer opgehouden met chatten. Vaak tot diep in de nacht. Ik weet nog dat de buurvrouw terugkwam van vakantie en kwam kijken wat er toch aan de hand was, omdat ik op dat onmogelijke tijdstip nog wakker was.” Inmiddels zijn ze twaalf jaar verder en gaat het koppel trouwen. “De kinderen zeuren er al om sinds we bij elkaar zijn,” vertelt Susan lachend. “Ik hield het altijd af, maar toen we onlangs de zaken voor de kinderen voor later aan het regelen waren kwam het tóch weer ter sprake. En nu vind ik het ontzettend leuk. We houden het lekker klein en hebben er héél veel zin in!”

MENSEN HELPEN

Ook wat betreft werk lijkt het een mooi jaar te gaan worden. “Ik ben geslaagd voor de opleiding pedicure,” vertelt Susan enthousiast. “Ik werk al 25 jaar in een parfumeriezaak en had de wens om iets voor mezelf te doen. Ik heb nu een salon aan huis en verkoop daar ook verzorgingsproducten en cadeauartikelen. Pedicure is een vrij beroep, maar ik vind zo’n diploma heel belangrijk. Ik wil graag doorleren voor medische pedicure, zodat ik ook diabetici en reumapatiënten kan helpen.” Bij het huis van Susan staat niet alleen een mooi bord voor de salon, je kunt er ook kippen zien rondscharrelen. “Ik ben gek op onze kippen. Ik zou het bij drie houden, maar inmiddels hebben we er acht. Ik heb er zelfs eentje tam gemaakt; Chickie heet ‘ie.” Susan sluit af: “We hebben het fijn met z’n allen hier en het is superleuk dat we dat in ‘22 gaan bezegelen met een huwelijk.”

Tekst: Cindy van Haaren. Foto: Maddelon Dekkers.