STUDEREN IN HET BUITENLAND

Jari Gabriëls

“Het plezier vind ik door veel te reizen.”

Studeren in het buitenland is populairder dan ooit. Of het nu gaat om een stage, complete studie of een tussenjaar: steeds meer mbo-, hbo en wo-studenten kiezen voor grenzeloos studeren. In Loosbroek is het niet anders. Jari Gabriels vertrok naar Amerika.

Naam: Jari Gabriëls, Leeftijd: 22

Welke opleiding: Ik volg in Nederland op het Fontys International Business en zit momenteel in het derde jaar. De minor die ik volg in California bestaat uit Spaans, management, en marketing.

Studieplaats: California State University Bakersfield (CSUB), California.

Waarom: Sinds ik internationale handel studeer, probeer ik dat te combineren met plezier. Met de Studie in California verbreed ik mijn multicultureel inzicht waarin ik heel veel waarde zie voor mijn internationale carrièreplannen. Ik ga om met mensen uit Pakistan, India, Japan, Duitsland, Noorwegen, Rusland, Mexico en Amerika. Het plezier vind ik door veel te reizen. Van traditionele strandfeesten in Maui en Hawaii tot het nachtleven in Tijuana, Mexico en van het drukke stadsleven in Los Angeles naar de kalmerende natuur in Sequoia National Park. Naast mijn minor hier, ben ik ook een aanspreekpunt voor Amerikaanse studenten die interesse hebben om in Nederland te studeren. Zo geef ik presentaties over de Nederlandse cultuur, studeren in Nederland, en over mijn persoonlijke leven (dus ook over Loosbroek).

“Ik mis niet snel iets”

Wat ik mis aan Loosbroek: Ik mis niet snel iets, ik heb het nodige contact met familie en vrienden via WhatsApp en Skype maar ik voelde me vanaf de eerste dag al thuis in Amerika. Als ik iets op moet noemen zijn het de vertrouwde gezichten en het dorpsgevoel.

Wat is er daar mooier: de diversiteit aan cultuur, het California-gevoel van mensen – heel relaxt – , het weer en de natuur. Het zorgsysteem is minder. Er zijn veel zwervers en Amerikaanse studenten hebben meer zorgen zoals schoolgeld betalen. Zeker is dat ik deze minor niet snel ga vergeten. Het versterkt mijn ambities om meer ervaring op te doen in het buitenland!