’t Clubke

De dames uit Loosbroek

‘We beginnen altijd te laat met oefenen’

Het is een donkere, regenachtige avond in Loosbroek. Op straat is het stil, maar op de Schaapsdijk brandt licht en klinkt luid gelach. Bij Restaria Revival repeteren De Dames uit Loosbroek hun sketches voor de aanstaande pronkzitting. Sinds 2018 vormen Kimmy Somers, Jilke van Menzel, Anke Mickers, Wendy van Haaren, Christel Hanegraaf, Susan Geenen, Marga van Zutphen, Kitty van der Wijst, Monique Kanters, Mieke Dobbelsteen, Cindy van Haaren en Daniëlle van der Sangen, de Dames uit Loosbroek. De dames vertellen dat zij bij elkaar zijn gekomen, zodat er tijdens de Pronkzitting wat meer vertegenwoordiging vanuit Loosbroek is. “Het heeft wat voeten in de aarde gehad,” lachen de dames, “maar uiteindelijk was daar in 2018 dit gelegenheidsgezelschap.” Het optreden in 2019 ‘Sprookjes bestaan’ smaakte naar meer en de sfeer tussen de dames was zo goed, dat zij besloten om met deze formatie door te gaan.

HDL: HET DORP LOOSBROEK

Een woordgrap tijdens het 1e optreden van de dames zette Loosbroek meteen op de kaart. HDL, Het Dorp Loosbroek. En dit jaar pakken zij het grondig aan: Ze hebben hun eigen logo ontwikkeld en er zijn shirts bedrukt. Het hele jaar door zijn De Dames bezig met het opdoen van inspiratie en bedenken zij leuke thema’s voor hun sketches. In november is het dan daadwerkelijk tijd om een en indien nodig zelfs twee keer per week bij elkaar te komen om een smaakvol optreden in elkaar te zetten. “We beginnen altijd te laat met oefenen en het repeteren is vaak veel te gezellig” vertellen de dames, “maar dat neemt niet weg dat wij ons best doen om er een mooi stuk van te maken.” Tijdens het 1e optreden in 2019 mochten de dames van Loosbroek de prins onthullen met hun stuk. Wat een verrassing was het voor de dames, toen bleek dat de Loosbroekse Guido van Menzel tot de nieuwe prins carnaval was verkozen.

HEY, HEY WAAR IS MUSTAFA

Na drie magere carnavalsjaren, zijn de dames dit jaar voornemens om het dak eraf te blazen! Met hun stuk ‘Hey, hey waar is Mustafa’, hopen zij zich weer op de kaart te zetten. Zij roepen iedereen uit Loosbroek op om dit jaar naar de pronkzitting te komen, om te genieten van een gezellige avond met geweldige optredens en om alvast goed in de carnavalssfeer te komen. Anke vertelt dat zij zich onderscheiden van de andere formaties, doordat zij een groot gezelschap zijn dat alleen uit vrouwen bestaat en ze niet bang zijn om met humor en veel lol, gevoelige punten aan te snijden. Dus komt dat zien, want na 10 en 11 februari staat HDL wederom op de carnavalskaart! Vanaf 31 januari zijn de kaarten voor de pronkzitting te koop bij Dagwinkel Schouten.