’t Clubke

Luuk van Grinsven

‘Toen het niet meer kon, besefte ik pas echt hoe leuk het eigenlijk is’

Na wekenlang thuiszitten is het balletje eindelijk weer gaan rollen. Jeugdteams van WHV mochten, onder voorbehoud van de RIVM protocollen, weer het grasveld op om in teamverband een balletje te trappen. Lars de Mol (18), Chris van den Braak (16) en Kay van Erp (17), waar ikzelf ook regelmatig mee voetbal, zijn blij om al hun vrienden weer eens te zien.

Op 15 maart werd bekend dat sportclubs dicht moesten en daar baalden de jongens stevig van: ‘’Ik vond het heel erg jammer, ik keek er elke week naar uit om te voetballen. Toen het niet meer kon, besefte ik pas écht hoe leuk het eigenlijk is,’’ herinnert Chris zich. ‘’Voor mij is dit mijn laatste seizoen als jeugdspeler, daarom baalde ik er extra van,’’ vult Lars aan. Vóór de coronacrisis trainden de jongens namelijk op dinsdag en donderdag. Dat is door de maatregelen veranderd naar één dag in de week één uurtje. ‘’Trainers moeten rekening houden met de anderhalvemeterregel, en dat is af en toe wel verwarrend,’’ zegt Kay, die naast speler van WHV 2, ook trainer is van de JO15.

DE DERDE HELFT MISSEN

Na carnaval zagen de jongens elkaar nog maar amper. Toch probeerden ze, samen met zes andere vrienden uit de groep, zoveel mogelijk contact te blijven houden. Dit deden ze door online spelletjes te spelen op de Playstation 4. ‘’Eerst speelden we voornamelijk schietspelletjes, daarna hebben we voor de grap met zijn allen Monopoly Online gekocht, zodat we op die manier toch met elkaar konden praten en lachen,’’ zegt Chris. Vóór de coronacrisis kwamen ze elkaar namelijk veelvoudig tegen. Niet alleen op het trainingsveld, maar ook in de kantine waren de jongens samen te vinden. ‘’Normaal gesproken zat ik er drie keer per week, die gezelligheid van WHV mis ik daarom wel het meest,’’ concludeert Lars. Kay en Chris vullen aan: ‘’Natuurlijk het voetballen zelf, maar naderhand met z’n allen in de kantine missen we enorm.’’

HET BALLETJE ROLT WEER

Daarom zijn de jongens erg blij om elkaar in ieder geval weer op het grasveld te zien tijdens de trainingen. ‘’Ik was erg blij toen ik hoorde dat we weer mochten gaan trainen, want ik heb het heel erg gemist,’’ zegt Chris. ‘’Het is fijn om weer iets te mogen doen en je vrienden weer te zien. Dit geeft een positief vooruitzicht,’’ weet Lars. Tot aan het nieuwe seizoen zullen er geen wedstrijden worden gespeeld, dus voorlopig blijft het bij losse trainingen met het team. ‘’Een wedstrijd spelen is natuurlijk het leukste aan voetbal. Maar in deze omstandigheden is het eigenlijk niet mogelijk om een wedstrijd te spelen,’’ weet Kay. Al met al zijn de jongens blij om eindelijk weer richting sportpark de Hoef te mogen fietsen: ‘’En dan over een paar maanden de eerste, tweede én de derde helft weer te kunnen spelen,’’ sluiten de jongens lachend af.

Tekst: Luuk van Grinsven. Foto: Wim Roefs