’t clubke

De Bernracers – dames

‘Dat gevoel van wraaaaagh…yes”

Van links naar rechts: Natasja op de MV Agusta Brutale Dragster 800 RR, Wendy op haar Suzuki GSX 600R, Bianca op de Ducati Monster 696 en Annemarie op haar Kawasaki ER6F.

Natuurlijk willen de dames een beetje leuk op de foto staan, maar dat het stalen ros er op z’n allerbest op staat is minstens zo belangrijk! Annemarie, Wendy, Bianca en Natasja zijn samen goed voor zo’n 70 jaar motorervaring en rijden alle vier al jaren bij motorclub de Bernracers. Natasja van Berkel woont met Leon in Heesch. Annemarie van Aarle met Herman en hun vier kinderen in HeeswijkDinther. Bianca Vollenberg en Wendy van Haaren wonen in Loosbroek. Bianca woont met Gert-Jan Roefs en hun twee kinderen in de Hanenbergsestraat en Wendy met haar man Erik en hun twee dochters in de Stellingmolen.

HOE HET BEGON

Het motorrijden werd de dames niet met de paplepel ingegeven. Annemarie: “Bij ons thuis waren ze er hartstikke op tegen.” Wendy: “Ons pap vond het meer een mannending, waarop ik dacht: dat zullen we nog wel eens zien.” Motorrijden kwam vaak samen met de liefde. Natasja: “Toen Leon me met de motor op kwam halen voor de eerste date was ik eigenlijk al verkocht.” Ook Bianca maakte via haar vriend kennis met de motor. Die liefde ging over, maar de liefde voor de Ducati bleef. “Het is een tweecilinder. Hij bokt en stiert. Zo’n motor moet je echt voelen.” De dames zijn al jaren lid van de Bernracers. Wendy vertelt: “Een superleuke club, gezellig en met respect voor elkaar.” Natasja vult aan: “Wij als vrouwen voelen ons gewaardeerd.” Wat de dames missen bij de club? “Meer vrouwen! Dus motorliefhebsters, word lid. Jullie zijn van harte welkom!”

GROEPSGEVOEL

Wendy: “Vooral tijdens een motorweekend ervaar je een enorm groepsgevoel. Je bent dag en nacht samen en deels verantwoordelijk voor elkaars veiligheid.” Bianca vult aan: “Motorrijden is heel intensief. Je moet de motor onder controle hebben en continu gefocust zijn. Je houdt alles in de gaten en maakt bijvoorbeeld altijd oogcontact met bestuurders, zodat je ervan verzekerd bent dat diegene jou gezien heeft.” Annemarie vertelt: “Als motorrijder moet je wel een doorzetter zijn, een route kan zomaar eens uren langer duren dan vooraf bedacht. En er gebeurt altijd iets op zo’n motorweekend, maar gelukkig nog nooit iets ernstigs!” “In het begin van zo’n weekend doet iedereen heel cool. Maar aan het einde van zo’n intensief weekend samen zou ik iedereen een dikke knuffel willen geven. Bij wijze van spreken dan hè, want wij als motorrijders zijn daar natuurlijk veel te stoer voor,” lacht Natasja.

VRIJHEID

De dames hebben al veel moois meegemaakt op de motor; scheuren op het circuit, ultieme weggetjes met goeie bochten en onderweg genieten van prachtige vergezichten. Maar het mooiste aan motorrijden? Daar zijn ze het unaniem over eens; Vrijheid! Dat gevoel even helemaal los te zijn. “Hup gas en wraaaagh…yes!” Wil je meer informatie en/of graag een keertje meerijden met de club? Neem dan contact op met Frank van der Locht (06-10907881) of stuur een mailtje naar info@bernracers.nl.

Tekst: Cindy van Haaren. Foto: Wim Roefs.