‘T CLUBKE

Loosbroekse Badminton Club

“Het gaat ons vooral om de lol”

De gymzaal van de Sint Albertusschool wordt niet alleen gebruikt door schooljeugd overdag, maar wordt ook verhuurd aan verenigingen. De Loosbroekse Badminton Club (LBC) maakt er al vanaf 2004 met veel plezier gebruik van. De oprichting was destijds een initiatief van René Hoezen, weet John van Krieken, speler van het eerste uur. “René vond het zonde om de zaal alleen in te zetten voor de school. Hij bedacht om de Loosbroekse Badminton Club op te richten”,
blikt hij terug. “Ad Langenhuizen had elders al ervaring opgedaan in deze sport en is ingestapt als trainer/leider en is ook degene die de deur opent en zorgt dat alles klaar staat. Inmiddels hebben we 11 leden van divers pluimage en spelen we trouw elke maandagavond van 20.30 uur tot 22.00 uur en natuurlijk is er dan een drankje na afloop en praten we even bij. Ook wij hebben een prima derde helft.” Iedereen heeft wel eens badminton gespeeld op de camping of op het strand waarbij met een racket tegen een pluimpje ofwel shuttle geslagen wordt. “Het gaat ons vooral om de lol,” weet John, plezier staat voorop, maar tegelijk spelen we allemaal heel fanatiek.

VERGIS JE NIET

Het lijkt dan misschien een sloom spelletje maar vergis je niet, badminton is héél wat meer. Het vraagt om snelle reacties en reflexen. Badminton is pure actie; rennen, springen, draaien, achteruit lopen en slaan. Elke hoek van het veld wordt benut. Badminton vereist dus ook een beetje conditie. We spelen natuurlijk op ons eigen niveau en het gaat er gezelliger en gemoedelijker aan toe maar tóch wordt er om elk punt gestreden.

Niet alleen door hard te slaan maar ook door slim te spelen, zachtjes kort over het net, iemand op het verkeerde been zetten of tegen de looprichting in spelen. Het is zeker geen soft spelletje. Het gaat er stevig aan toe. Wie daar moeite heeft kan maar beter gaan pim-pampetten,” lacht John.

MOOIE RUIMTE

Niet alleen LBC, maar ook de schooljeugd en andere verenigingen maken met veel plezier gebruik maken van de zaal: “Het is een mooie ruimte en het zou goed zijn als er in de avonduren nog wat meer andere verenigingen gebruik van zouden maken,” besluit John. “Alle faciliteiten zijn aanwezig.”

Voor informatie over verhuur wordt verwezen naar de gemeente Bernheze.