’t ommetje

Miriam van Melle

‘Als ik naar huis rijd vanuit Den Bosch ervaar ik de rust als ik Loosbroek binnen rijd’

Alhoewel het voor hen voelt alsof ze nog niet zo lang in Loosbroek wonen is het alweer 6 jaar geleden dat ze neerstreken in de monumentale boerderij bij de kruising Singel/Jonkerstraat en Loosbroekseweg. Miriam van Melle (38) woont daar samen met haar man Ralph (43) en hun 3 kinderen Marilaine (7), Rosalise (3) en Sebastiaan (1). Ze hebben de Dorus niet gehaald als ‘nieuwe bewoners’ omdat ze er net woonden voordat de eerste editie uitkwam dus het werd tijd voor een ommetje. We wonen in ons droomhuis

Voordat we gaan wandelen mag ik rondkijken in deze prachtig verbouwde boerderij. Het is nog niet klaar maar het vordert gestaag. Ze zijn per toeval hier terecht gekomen maar toen de makelaar met dit huis kwam was het meteen duidelijk dat het dit moest worden. “Dit is echt het droomhuis van Ralph, voor mij was het vooral belangrijk dat ik in de buurt van een Kruidvat zou wonen. We woonden in de stad en daar was alles om de hoek op loopafstand, maar ik zou hier niet meer weg willen hoor. We hebben het ontzettend naar onze zin. Onze kinderen kunnen heerlijk buiten spelen!”

Altijd klaarstaan voor patiënten

Tijdens ons ommetje vertelt Miriam over haar vak: “Ik ben huisarts, dat is deel van mijn identiteit. Momenteel werk ik als ZZP-er, voor een deel in een praktijk in Den Bosch en bij de huisartsenposten in Uden en Den Bosch en op het callcenter daar. Dat zijn drukke diensten waarin het hectisch kan zijn met één keer zelfs een reanimatie via de telefoon.” Miriam heeft medicijnen gestudeerd in Maastricht en twijfelde of ze zich verder zou bekwamen als chirurg of kinderarts maar uiteindelijk werd het huisarts. Op mijn vraag of ze een eigen praktijk wil starten antwoordt ze: “Ik wil die stap nu nog niet wagen, het is haast een huwelijk als je eraan begint. Je moet altijd klaarstaan voor de patiënten. Voorlopig houd ik het op een baan van 3-4 dagen wat te combineren is met mijn gezin.”

Vakantiegevoel bij de Dagwinkel

Miriam heeft moeten wennen aan het buiten wonen. Maar dat lag niet aan de ontvangst in de buurt. “We zijn warm ontvangen door onze buren hier in ’t Oort. Er wordt naar je omgekeken. Dat past goed bij mij. Ik ben een empathisch persoon en vind het belangrijk dat er oprechte aandacht wordt getoond voor elkaar. Je merkt zeker bij mensen uit de stad dat dit niet altijd meer vanzelfsprekend is.” Ze is lid geworden van de toneelgroep ‘De Verenigde Spelers’. “Je moet echt komen kijken naar onze volgende voorstelling, we zijn druk aan het repeteren en het wordt weer erg leuk. We hebben veel plezier met elkaar!” Tenslotte vertelt Miriam: “Als ik naar huis rijd vanuit het drukke Den Bosch ervaar ik de rust als ik Loosbroek binnen rijd. Ik ga dan bij de Dagwinkel mijn boodschappen doen en krijg daar nog steeds een vakantiegevoel van.”  

Tekst: Willemien Manders | Foto’s: Wim Roefs