‘T ommetje

Christie Megens

‘IK WEET NIET ZO GOED WAT IK WIL, IK KAN NIET KIEZEN’

Nieuw in Loosbroek maar toch ook weer niet, Christie Megens-Siebers (29) woont alweer ruim 5 jaar in Loosbroek maar heeft als nieuwkomer nog niet in de Dorus gestaan. Nu dus wel met een ommetje. We vertrekken vanaf het huis waar ze samenwoont met Nard Megens en hun 3 dochters. ”We zijn niet getrouwd maar hebben een geregistreerd partnerschap afgesloten samen.” Het huis staat tegenover de kerk en vroeger zat er nog een fietsenwinkel van de familie Bongers.

“Ik heb 6 MBO diploma’s maar weet niet zo goed wat ik wil, ik kan niet kiezen. Ik werk momenteel in de kinderopvang maar heb ook als kapster, schoonheidsspecialiste, pedicure en verzorgende gewerkt. Ik vind het heel leuk om nu bij de babygroep te werken van de kinderopvang ‘Kindertuin’ bij basisschool ‘het Palet’ in Heeswijk-Dinther maar begeleiding bij de dagbesteding vind ik toch het ‘neusje van de zalm’. Ik heb dat een tijdje gedaan via de invalpool en wie weet ga ik daar ooit weer iets mee doen.” Christie vertelt dat ze vooral blij wordt van fijne collega’s en dat ze zou willen dat ze werk doet wat ze ‘met haar ogen dicht’ kan doen. “Ik bedoel dat ik het werk wat ik doe dan gewoon goed kan doen en er alles van weet.” Ze wil zich ook blijven uitdagen maar voorlopig zit ze prima. “Ik heb fijne collega’s en maak twee lange dagen maar heb dan de rest van de week mijn handen vrij om andere dingen te doen.”

“soms loopt het zo in het leven”

Christie komt uit Eerde maar voelt zich thuis in Loosbroek. Samen met Nard hebben ze een grote vriendengroep. “Ik vind het in Loosbroek levendiger. We wonen natuurlijk ook heel centraal hier midden in het dorp. Zien alles wat er gebeurt en langskomt. Ik wandel regelmatig door het dorp met in en rond mijn grote wandelwagen onze Noor die nu bijna 4 maanden is, Juul net 3 jaar en Saar van bijna 2 jaar en natuurlijk vergezelt onze hond Rox ons altijd. Daar kunnen mensen mij dus van kennen en nu weten ze waar ik thuishoor.” Ook wandelt ze geregeld met haar schoonmoeder Ilma Megens-Bongers door het dorp en daardoor leert ze ook steeds meer kennen over Loosbroek. Christie waardeert het hoe mensen naar elkaar omkijken. “Als ik vergeet om mijn brood op te halen bij de Dagwinkel dan krijg ik een appje van John!”

“Ik ga graag met mijn vriendinnen op pad, lekker lunchen, uit eten. Nard, daar heb ik een goeie aan, die blijft lekker thuis.” Net voordat ze Nard leerde kennen heeft Christie een lange reis gemaakt. Ze vroeg aan haar vriendinnen wie er mee wilden gaan maar niemand had interesse dus zocht ze via Reismaatje.nl contact met een meisje uit Utrecht en samen vertrokken ze naar Thailand en Vietnam. “We konden het goed vinden samen maar waren niet echt op zoek naar nieuwe vrienden dus toen we weer thuis kwamen verwaterde ons contact. Later hoorde ik dat ze was overleden, dat was toch heftig en ook wel vreemd omdat we natuurlijk een fijne tijd samen hebben doorgebracht.” Ze is er even stil van maar concludeert dan ook dat het soms zo loopt in het leven. Je ontmoet mensen en trekt daar een tijd mee op en daarna neem je weer afscheid.

Wij zijn ondertussen aangekomen bij de Bersse Hoeve en staan stil voor een bouwkavel die ze samen met Nard heeft gekocht. “Ons huis werd te klein en we willen graag groter gaan wonen, dit is natuurlijk een mooie kans. Ergens rond juni/juli verhuizen we deze kant op en trekken dan daar in.” Ze wijst naar de woonunit die nu nog achter het huis van de buren staat en op hun terrein geplaatst gaat worden. “Lekker makkelijk om hier al te gaan wonen, we hebben ook al enkele bewoners leren kennen en volgens mij is het een leuke wijk voor jong en oud. Ik heb er zin in.”

Tekst: Willemien Manders | Foto’s: Wim Roefs