’t Ommetje

Teun van Santvoort

‘Je kunt hier nik, maar je mist ook niks’

Vroeger stonden er in het weekend fietsen tegen het schuurtje van Wim Ceelen, van de jeugd die naar Lunenburg ging. Tegenwoordig staat daar het huis van Teun en Ramona. Vanaf daar start het ommetje met Teun van Santvoort (39 jaar). Hij vertelt dat hij met sporten niet meer actief is sinds hij 8 jaar geleden een ongeluk met de fiets heeft gehad tijdens een tocht met de Lekke Tube. Het leverde hem enkele beschadigde nekwervels op waar hij nog steeds last van heeft. “Maar als ik op de bank zit doet het ook pijn, dus ik ga gewoon door.” Op sportief gebied doet hij niets meer maar werken des te meer. Hij heeft samen met zijn broer een allround elektrotechnisch installatiebedrijf en dat neemt veel tijd in beslag. De overige tijd gaat naar zijn gezin. Teun heeft samen met Ramona Lunenburg twee zonen, Wes en Cas. “Ze zullen me in Loosbroek wel kennen als de man van Ramona en over een tijdje misschien ook als de papa van Wes en Cas. Wes kent echt al veel meer mensen in Loosbroek dan ik, hij begroet iedereen!”

BOUWKAVEL

Ze wonen dus tegenover Lunenburg en kijken uit op de oude ingang. Achter die deur is de gang waar hij Ramona voor het eerst ontmoette 13 jaar geleden. Ze gingen samenwonen in Loosbroek en hadden in eerste instantie een bouwkavel gekocht in Berlicum waar Teun vandaan komt en waar zijn bedrijf ook staat. De koop was echter in een periode waarin het slecht ging op de huizenmarkt en het duurde een lange tijd voordat ze hun eigen huis konden verkopen. Ondertussen was zijn oog gevallen op een bouwkavel in Loosbroek. Precies, die tegenover de disco. “Die kavel lag gewoon op ons te wachten, want toen ik in eerste instantie voorstelde om deze te kopen was Ramona voorzichtig en besloten ze te wachten. Maar de kavel bleef te koop staan dus het heeft zo moeten zijn.” Hun huis en de kavel in Berlicum werden verkocht en ze bleven in Loosbroek wonen. En daar is hij heel tevreden mee. “Je kunt er niks maar je mist er ook niks,” aldus Teun op de vraag wat hij van Loosbroek vindt. Hij is niet erg actief in het dorp maar als hij gevraagd zou worden zegt hij niet op voorhand nee. “Ik blijf onder de radar lijkt het wel, want ik ben nog nergens voor benaderd.”

VOORDEUR

Teun staat altijd ‘stand-by’, ontspannen doet hij tijdens de vakanties. Op wintersport of in de zomer in Spanje. Want in het dagelijkse leven is er altijd veel te doen. De jongens naar school brengen of ze weer ophalen met zijn bus. Want dat vinden ze zo leuk. Ook al zijn ze met de step en is het 100 meter lopen. Én er moet nog een bel op de voordeur komen.

Tekst: Willemien Manders. Foto: Wim Roefs.