’t Ommetje

Erwin van den Oetelaar

‘Ik heb een beetje een probleem met nee zeggen’

Erwin van den Oetelaar is een ‘druk baasje’, zoals hij het zelf omschrijft, maar hij maakt graag tijd vrij voor een ommetje. Erwin is 45 jaar en getrouwd met Astrid. Samen hebben ze drie dochters en wonen ze aan de Dorpsstraat richting de Bleeken.

Erwin vertelt over het ernstige ongeluk dat zijn vrouw Astrid in 2011 is overkomen en dat ze maar amper overleefd heeft. Ruim drie weken lag ze op de IC van het Radboud in Nijmegen. Daarna volgde nog een lange periode van revalideren. Met drie kleine kinderen, de jongste was tien maanden, heeft hij deze periode als ‘spannend en interessant’ ervaren. Hij vertelt dat hij veel hulp kreeg van familie en vrienden. “Ik heb me goed staande kunnen houden in die tijd en weet nu hoe ik in het leven sta, kan zaken wat beter relativeren.” Hij praat er nuchter over maar het was kantje boord. Toen ze eindelijk thuis kwam leek ze af en toe de weg een beetje kwijt te zijn. “Dat was lastig en ook zwaar, soms ging ik dan naar Jan Gabriëls want daar kon ik altijd goed mee praten.”

ONDERNEMER

Ten tijde van het ongeluk werkte Erwin bij Meijga (Gabriëls Electro) maar de dag voor het ongeluk had hij een mailtje naar zijn baas gestuurd; hij wilde graag als zelfstandig ondernemer verder gaan. Echter moest dat plan even wachten en hij kreeg twee maanden verlof om voor zijn gezin te zorgen. In 2012 was het dan toch zover! Hij ging in zee met een compagnon. “Brian van Roessel zocht geen personeel en ik wilde geen baas meer hebben, maar samenwerken wilden we wel graag,” aldus Erwin. Samen richtten ze Robee Techniek en Van Roessel Technical Solutions op. Ze zijn onder andere specialist in drinkautomaten voor dieren en komen veel bij boeren over de vloer.

VOORZITTER

Niet alleen met zijn gezin en bedrijf heeft hij het druk maar zeker ook als vrijwilliger. “Ik heb een beetje een probleem met nee zeggen.” Hij was jarenlang lid van de ouderraad op de basisschool en coachte een team bij de korfbalclub. Zo leerde hij veel mensen kennen in Loosbroek. Enkele jaren geleden kwam hij in het bestuur van de Kreuge en nu is hij zelfs voorzitter. Vol trots vertelt hij dat er tijdens het afgelopen feestweekend in juni veel geld is opgehaald. “Je merkt dat veel mensen De Kreuge een warm hart toe dragen en ons steunen, zo kunnen we mooie evenementen voor jong en oud rond carnaval organiseren. We zijn ook zeker op zoek naar een aantal jongeren die mee willen helpen.” Sinds 2016 is hij ‘mede-aanstichter’ van Buurtman & Buurtman. “Op de eerste donderdag van de maand gaan we gezellig bijkletsen in Kerkzicht. Iedereen is welkom dus kom vooral ook eens buurten,” besluit Erwin.

Tekst: Willemien Manders. Foto: Wim Roefs.