talent

Evi Lenssinck

‘Er is altijd wel inspiratie, vaak begin ik gewoon en zie ik wel wat het wordt’

Evi Lenssinck (11) schildert. En hoe. Haar acrylwerken op canvas dundoek worden goed verkocht op Facebook. Oké, voor een relatief laag bedrag, maar de reacties op haar werk zijn lovend. Ze heeft talent, zoveel is zeker.

ECHT HARTSTIKKE LEUK

Aan ‘t Vunderke creëert de Frida Kahlo in de dop haar werken aan de knutseltafel. “Ik schilder al een jaar of vier,” gokt Evi, “maar eigenlijk ben ik sinds vorig jaar, met dank aan juf Marja, wat serieuzer gaan werken.” Omdat het werk zich thuis opstapelde, besloot ze haar werk te laten zien aan de buitenwacht. “Ik heb er meteen vier verkocht,” zegt ze nog een beetje verbaasd. “Ik verkoop mijn werk vooral om nieuwe doeken en verf te kunnen kopen. En het is een leuk zakcentje natuurlijk,” lacht ze. Het creatieve dorpsgenootje heeft nog meer hobby’s. “Ik maak zelf telefoonhoesjes van papier, het is fijn om thuis alleen wat te zitten knutselen. Maar ik vind het ook fijn om samen met vriendinnetjes te korfballen en ik zing en dans bij musicalgroep Joy. Ik zit nu in groep acht, bijna klaar voor de middelbare school. Ook daar ben ik graag creatief bezig. Welke richting en wat ik later wil worden, weet ik nog niet precies, maar schilderen doe ik heel graag. Ik hoop er echt beter in te worden en nog meer te verkopen. Dat is echt hartstikke leuk. En al de tijd dat ik schilder zit ik niet op m’n telefoon, ook wel lekker.”

KWARTIERTJE DROGEN

Hoe ik werk? Soms zoek ik plaatjes of ideeën op Google, soms verzin ik zelf wat. Ik begin vaak gewoon. Het is van en voor mezelf, ik ben niet bang om fouten te maken. Ik werk zelfstandig, niemand helpt me en dat is ook goed zo. Voor mijn werkhouding en motivatie is het belangrijk dat ik tijd en rust heb om langzaam iets te maken zonder het uit te hoeven leggen. Er is altijd wel inspiratie, vaak begin ik gewoon en zie ik wel wat het wordt. Het moet tussen de kleuren door ook steeds een kwartiertje drogen, dat geeft je de tijd om te zien welke kant je op moet.” Het resultaat is een mooie serie eigentijdse kunstwerken, soms met mensen, soms met vogels, soms alleen een kleurrijke horizon. Precies lijkend, en toch net niet echt. Aan niets is te zien dat het door een kinderhand is gemaakt. Wie weet wordt ze er ooit wereldberoemd mee…

Meer weten of een schilderij kopen? Check ‘Evi’s schilderijen’ op Facebook!

Tekst: Mathieu Bosch | Foto: Wim Roefs