tevreden

Kimmy Somers

‘We hebben het samen goed voor mekaar’

Kimmy Somers woont sinds 2015 in Loosbroek. Maar het dorpse leven is haar allesbehalve vreemd. Ze groeide op in Vorstenbosch, woonde in Heeswijk-Dinther en gaf 15 jaar lang les in Eerde. Kimmy is 42 heeft twee kinderen, Fenne van 15 en Just van 13 jaar, en woont samen met Twan van Schijndel en zijn twee dochters Veerle (14) en Silke (11) in de Molenhoeve. Kimmy vertelt: “In Eerde gaf ik les aan de kleuters, heerlijk vond ik het dat je nooit van tevoren wist hoe de dag verliep. Als kleuterjuf kijk je naar het kind zelf. Kleuters hoeven nog niet zo in het gareel. Toch merkte ik dat het onderwijs steeds meer prestatiegericht wordt en die visie past niet bij me. Tegelijkertijd werd het bij het taxatiebureau van Twan steeds drukker. Ik besloot mijn baan op te zeggen en in het bedrijf van Twan aan de slag te gaan. En dat bevalt ontzettend goed!”

KNUFFELTJE

“Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd als juf. Ik ben trots op de band die ik heb opgebouwd met ouders en leerlingen. Zo vertelde de vader van een oud-leerling me laatst dat zijn zoon nog altijd het knuffeltje heeft, dat ik hem ooit gaf toen hij een operatie moest ondergaan. Prachtig! Nog veel trotser ben ik op ons mooie samengestelde gezin. Natuurlijk hebben we allemaal even onze weg moeten vinden, maar we zijn allemaal heel blij met elkaar. Vanaf het begin af aan hadden de kinderen de grootste lol met elkaar en dat hebben ze nog. Na een tijdje gingen we samenwonen, ook dat was natuurlijk even wennen. Zo sliepen Just en Fenne in het begin nog samen op een kamer. We verbouwden ons huis stukje bij beetje. We hebben de bovenverdieping flink verruimd en onlangs de keuken vernieuwd.

ANONIMITEIT

Ik heb het goed naar mijn zin in Loosbroek. Ik ben actief bij De Kreuge en Jeugdwerk en ook het oefenen voor de pronkzitting met de Dames van Loosbroek is altijd gezellig. Als je je open stelt leer je snel mensen kennen. Ik geniet van het dorpse leven, maar ben ook een stadsmens. Lekker opgaan in de anonimiteit. Een dagje Amsterdam voelt een beetje als thuiskomen. Ik ben sowieso wel te porren voor gezellige dingen. Ik ontmoet graag nieuwe mensen, wil weten wat ze bezighoudt, maar ik geniet ook van een avond bankhangen met z’n allen. Ik word blij van ‘kneuterige gezelligheid’ en tradities. Zo is er met sinterklaas, ook al zijn de kinderen al groot, altijd een speurtocht en móet er kerstmuziek aanstaan bij het opzetten van de kerstboom. Alles moet een beetje in balans zijn. De ene keer een stevig gesprek, de andere keer een avondje slappe klets.

LANGE TAFEL

Wat de toekomst brengt? Ik heb nog geen idee. Qua werk ben ik blij met hoe het nu gaat, we hebben het samen goed voor mekaar. Maar misschien ga ik nog wel eens een studie doen, sowieso wil ik nog veel van de wereld zien. Wat ik vooral hoop; dat we hier later met de hele bups aan een lange tafel zitten. Kinderen, kleinkinderen, gezellig!”

Tekst: Cindy van Haaren | Foto’s: Wim Roefs