Tevreden

Daniëlle van Doorn en Lars Nuij

‘Wij hebben onze tijd van uitgaan en feesten wel gehad’

Daniëlle van Doorn en Lars Nuij wonen nu ongeveer 2 jaar in Loosbroek. Allebei komen zij uit Heeswijk-Dinther, maar bij het zoeken naar een huis wilde het daar niet lukken. En toen dit huis aan de Bergmolen op hun pad kwam, waren zij allebei meteen verkocht. “Wij dachten bij het binnenkomen meteen: dit is het! En omdat het nu eenmaal zo hoort, hebben we met de makelaar nog wel een rondje door het huis gelopen, maar eigenlijk wisten we het al. En vier dagen later was het contract getekend. De wijk sprak ons aan en Lars kende al aardig wat mensen in Loosbroek en zo ver weg is het natuurlijk niet echt. Het is tenslotte H, D én L.”

UITDAGING

Op 18 augustus van dit jaar is hun dochtertje Lexi geboren en daarmee is een stukje van hun droom uitgekomen. “Ik ben best jong moeder (Daniëlle is 24 jaar) maar Lars en ik waren er gewoon aan toe. Wij hebben samen ook onze tijd van uitgaan en feesten gehad en wij vinden het nog steeds super gezellig om met vrienden lekker uit eten te gaan of een terrasje te pakken, maar we wisten allebei dat een gezin voor ons belangrijk is. En met dit huis nu en onze banen was het moment logisch voor deze nieuwe fase.” Daniëlle werkt als Verzorgende IG bij St. Barbara in Wijbosch. Tijdens haar opleiding heeft zij op meerdere plaatsen stage gelopen. Zowel in de thuiszorg, als in de kinderopvang en ook in de somatische zorg. Maar vanaf de eerste dagen dat zij stage liep bij dementerende ouderen wist zij dat die doelgroep haar hart had gestolen. “Elke dag is een nieuwe uitdaging. Soms vragen zij 20 keer hoe je heet of soms zijn zij boos of verdrietig. Maar het zijn de kleine dingen die mijn dag goed maken: als een bewoner tevreden is dat hij weer aangekleed is of als er een glimlach op zijn gezicht verschijnt en ze zeggen ‘dank je wel’, dat maakt mijn werk echt speciaal.”

PRIORITEIT

Tot eind november heeft Daniëlle nog verlof en dan gaat zij weer werken. In haar baan heeft zij natuurlijk wisselende diensten, want de bewoners hebben tenslotte 24-uurs zorg nodig. Maar met hulp van 2 oma’s, een dagje gastoudergezin en het vaderschapsverlof van Lars is de week voor kleine Lexi al helemaal ingedeeld. En op mijn vraag of zij dan nog tijd heeft voor hobby’s of andere activiteiten heeft zij een duidelijk antwoord: “Naast ons eigen gezin heeft onze familie de hoogste prioriteit. Wij zijn ieder weekend wel ergens bij elkaar. Van beide kanten klikt het en we hebben dan ook een hecht en warm contact met elkaar. Dat vinden wij belangrijk en het loopt ook heel soepel.” En juist omdat familie voor Daniëlle en Lars zo belangrijk is, is het ook goed mogelijk dat zij ooit weer een keer naar Heeswijk-Dinther terug verhuizen. “Maar op dit moment wonen wij zeer tevreden en met super leuke buren aan de Bergmolen en de afstand staat het contact met familie en vrienden absoluut niet in de weg.”

Tekst: Wietske Piek. Foto: Gido Boets.