Thuis

Rob Lunenburg

‘Ik vind het belangrijk om mijn steentje bij te dragen’

“Loosbroek? Dat is toch van de Lunenburg?” Iedere Loosbroekenaar kent het wel. Vertel iemand waar je vandaan komt en je wordt geassocieerd met discotheek Lunenburg. Door corona is er meer dan een jaar bijna geen activiteit geweest. Eigenaar Rob Lunenburg (41) is zijn hele leven al verbonden aan deze plek én ons dorp.

HIJ KENT ONS DORP EN HET DORP KENT HEM

Rob is opgegroeid met Lunenburg. Hij woonde voorheen boven de discotheek en viel als kind in slaap onder de klanken van Donna Summer en de Dolly Dots. Niet gek dat hij de zaak later heeft overgenomen, al moest hij daarvoor eerst ergens anders gaan werken van zijn moeder. Een leuke en leerzame periode die drie jaar heeft geduurd en waarvan hij veel heeft geleerd. Hierna ging hij op zijn 22e voor het eerst mee in het bedrijf, waarna hij na een jaar eigenlijk al dacht: hier stop ik mee. Niet het discogedeelte maar alles wat daarbij kwam kijken beviel hem niet. Naarmate de jaren vorderden ging dit steeds beter en begon hij het steeds leuker te vinden. Nu is hij alweer bijna 20 jaar trotse exploitant van de mooiste evenementenlocatie van Zuid-Nederland. Een discotheek in een klein en rustig dorp als Loosbroek, dat is toch vragen om problemen? Niet in Loosbroek. Problemen zoals bijvoorbeeld overlast probeert Rob altijd op te lossen door goed contact te onderhouden met de buurt. Hij kent ons dorp en het dorp kent hem, hierdoor voelt hij zich overal bij betrokken.

SAAMHORIGHEID

“Ik vind het belangrijk en vooral erg leuk om mijn steentje bij te dragen aan allerlei initiatieven en het verenigingsleven in ons dorp. Zelf ben ik geen voetballer, maar ik kan er echt van genieten wanneer ik zoveel sporters en vrijwilligers bezig zie bij WHV of Korloo.” Die saamhorigheid geldt ook in zijn bedrijf. Een groot gedeelte van zijn personeel werkte al erg lang bij Lunenburg maar door de corona-omstandigheden heeft hij iedereen moeten ontslaan. Deze moeilijke stap heeft Rob veel gedaan, maar er was volledig begrip vanuit zijn werknemers. Iedere werknemer heeft de garantie gekregen om terug te mogen keren wanneer Lunenburg weer open mag. Dit is iets waar Rob naar uitkijkt: “Door corona ben ik erachter gekomen dat dit helemaal mijn vak is en ik echt niet meer zonder Lunenburg kan.” Hij heeft zich in Loosbroek altijd thuis gevoeld en vindt het heerlijk om iedere keer terug te keren vanuit zijn woonplaats Heesch, waar hij samenwoont met Moniek, Fleur en Kaat. Voor hem hoeft Lunenburg Events & More niet in een stad te staan om een divers nachtleven te bieden. “Hoe ruimdenkend ik ook ben, het is hier gewoon goed en ik vind mijn leven hier mooi zoals het nu is.”

Tekst: Bram van Mil. Foto: Wim Roefs.