toekomst

Lola Pruijssers

‘Ik ben gek op dieren’

Lola Pruijssers is 23 jaar geleden geboren in Den Bosch als oudste van het gezin Pruijssers dat al 21 jaar aan de Krommedelseweg woont. Toen haar broertje werd geboren besloten haar ouders naar iets groters en rustigers te gaan en daardoor kwamen ze in Loosbroek terecht. Op de vraag of Lola nog terug zou willen naar Den Bosch geeft ze aan alleen met carnaval en dan vooral om met haar oma carnaval te vieren.

DEFINITIEVE KEUZE

Lola heeft na de basisschool op het Zwijsen College eerst de Havo gedaan en daarna het VWO. Beide opleidingen heeft ze afgesloten met een diploma. Momenteel studeert ze aan de aan de Radboud Universiteit in Nijmegen wiskunde en scheikunde. Met deze opleiding kan ze diverse richtingen in, van het ziekenhuiswezen tot de zakelijke markt of les geven. Ze heeft nog geen definitieve keuze hierin gemaakt maar neigt nu naar het laboratorium. Haar grote hobby is voetbal en toen ze al op jonge leeftijd over moest stappen naar de dames van WHV besloot ze zich aan sluiten bij de meisjes van VV Heeswijk, intussen zijn de teams gefuseerd naar Dames Heeswijk Dinther. Dat ze het spelletje leuk vindt blijkt wel uit het feit dat ze veel voetbal op tv volgt en ook graag te vinden is in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam om daar zowel het heren als dameselftal te volgen.

NAALDEN EN PRIKKEN

Buiten dat ze voor voetval regelmatig naar Amsterdam reist, kwam ze er ook om een hele andere reden. Lola heeft, of eigenlijk had, prikangst. Vanaf 2015 heeft ze te maken gehad met een angst voor naalden en prikken. Ze raakte in paniek wat zich uitte in schreeuwen, huilen en het liefst heel ver wegrennen. Door de coronacrisis werd de noodzaak om te prikken veel groter en heeft ze de Kindt Clinics bezocht in Amsterdam. Daar is ze drie dagen achter elkaar naar toe geweest met als resultaat dat de derde dag de coronaprik gezet kon worden. De specifieke behandeling zorgt ervoor dat je steeds een stapje verder kunt met naalden en prikken. Van op afstand aankijken tot het voelen op je lichaam. Zoals ze zelf zei: “de angst blijft maar de paniek is weg”. Lola is door AT5 uit Amsterdam benaderd om mee te werken aan een promotie voor de Kindt Clinics. Haar tweede coronaprik werd live uitgezonden op AT5! Haar grote overwinning was dat haar booster door haar zelf is gehaald in Veghel.

GROTE DIERENVRIEND

Vanaf haar 11e jaar is Lola vegetarisch, ze is gek op dieren en kon het niet aanzien dat er dieren dood gemaakt moesten worden om voor haar vlees op het bord te krijgen. Haar vriend Pim is niet vegetarisch en dat is geen enkel probleem. “Mijn keuze om vegetariër te zijn wil ik niet geforceerd anderen opleggen.” Dat ze een grote dierenvriend is blijkt wel uit het feit hoe ze spreekt over de twee poezen die bij de familie Pruijssers wonen. “Het zijn net mijn kinderen.” Lola werkt al geruime tijd op de Alpacafarm in Vorstenbosch. Met veel plezier werkt ze in de keuken en bereidt ze de lekkerste gerechten voor de gasten. Op de vraag wat haar stip op de horizon is, vertelt Lola over haar bouwplannen van een twee-onder-één-kap-woning op het nieuwe plan in Loosbroek, samen met haar broer, maar ook over de wens nog eens een mooie lange reis te maken naar Zuid-Amerika. Lola vindt het helemaal prima in Loosbroek, lekker rustig en iedereen groet elkaar. Fijn om hier een eigen plek te krijgen voor de toekomst samen met haar vriend.

Tekst: Jozette van den Helm | Foto: Wim Roefs