toekomst

Lars Lunenburg

‘Het gaat om gezelligheid en sociale contacten’

Vrolijk en goedlachs, dat zijn de twee woorden die bijblijven na een eerste kennismaking met Lars Lunenburg (21). Hij vertelt ons deze maand over zijn opleiding, werk en plannen in zowel de nabije als de verdere toekomst.

Lars is geboren in de Dorpsstraat en woont daar nog steeds met zijn ouders en zijn broer. Zijn zus ging al uit huis toen Lars nog jong was, maar dat heeft hun goede band nooit in de weg gestaan. Er is nog een tweede broer, die Lars niet gekend heeft omdat hij overleed voordat Lars werd geboren. Toch hoort ook hij er voor Lars nog altijd bij, op vaste momenten in het jaar staan ze als gezin stil bij hem en bij het verlies.

Lars studeerde MBO Management en Retail en kwam terecht op de sportafdeling bij Van Tilburg. Hier had hij het naar zijn zin, maar door corona moest hij deze stageplek noodgedwongen verlaten. Waar medestudenten veel moeite hadden met het vinden van stageplekken, kon Lars moeiteloos overstappen naar Ben van Dijk. Hier studeerde hij af, deed hij een dappere poging om weer een nieuwe studie op te pakken om vervolgens te concluderen dat het werkende leven hem beter past. Ondanks dat hij het goed naar zijn zin had bij Ben van Dijk, besloot hij verder te solliciteren omdat ze hem niet genoeg uren konden bieden. Dat pakte goed uit, want hij kwam zo bij Lunenburg Elektronica in Nuland terecht. Lars omschrijft het als een mooie, nieuwe en professionele winkel. Daarnaast blijkt hij perfect in dit wereldje te passen. Het geeft hem de benodigde diepgang omdat er veel productkennis nodig is om de klant echt goed te kunnen helpen. Mocht opnieuw de behoefte ontstaan om verder te willen leren, dan is hier nog genoeg verdieping in mogelijk.

Niet alleen werk biedt plezier, ook het voetballen op zondag doet Lars met veel enthousiasme. En dan gaat het vooral om de gezelligheid en om zijn sociale contacten, naast zijn grote vriendengroep, nog verder uit te breiden. Bij het afnemen van het interview klinkt Lars nog hees, wat de gezelligheid van de carnaval verraadt. Bij het vooruitzicht aan de zomer begint hij al te glunderen. Dan gaan ze met 20 tot 25 vrienden naar Mallorca. Dat is inmiddels een jaarlijkse traditie. Ze zijn weleens ergens anders geweest, maar nergens is het uitgaansleven zo gezellig als daar.

Tekst: Maaike van de Langenberg | Foto: Wim Roefs