toekomst

Lars de Vries

‘Uren maken en sparen, dan komt het heus wel goed’

De 21-jarige Lars de Vries werd verrast met de vraag of hij geïnterviewd wilde worden voor deze editie van DORUS. “Omdat ome Jos en mijn oma het misschien wel leuk vinden om te lezen, heb ik ja gezegd,” zo begint hij ons gesprek.

Lars is de zoon van Ton de Vries en Jolanda van der Sanden, broer van Björn en Jelmer. Hij groeide op hier in het dorp, doorliep de basisschool en ging vervolgens naar het Fioretti College in Veghel. Op dit moment is hij in de avonduren bezig met het laatste jaar van de opleiding Elektro techniek, niveau 4, specialisatie duurzame installatie, op het Koning Willem I College in Veghel (voormalig ROC de Leijgraaf). Lars zit in de voorbereidingen van de landelijke finale van Skills Talents, welke dit jaar in de RAI in Amsterdam gehouden worden.

GEZONDE SPANNING

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor leerlingen die zich voorbereiden op het examen en wel van een uitdaging houden. Of wel een uitdaging kunnen gebruiken. Daarbij nemen ze het op tegen leerlingen van andere scholen. “Ik ben vereerd dat ik hiervoor ben benaderd en enige gezonde spanning is zeker aanwezig.” Naast zijn opleiding is Lars fulltime werkzaam bij VeBa Elektro, waar hij behalve elektromonteur, ook de mogelijkheid heeft gekregen om de functie van werkvoorbereider zonnepanelen in te gaan vullen. “De techniek groeit snel en ik vind het leuk om me daarmee bezig te houden. De consument wil zuiniger met energie omgaan. En wij kunnen hier op inspelen door middel van het aanbieden van o.a. zonnepanelen en thuisaccu’s.”

VOLGEBOEKT HOTEL

De resterende vrije avonden worden ingevuld door sporten in de sportschool en zijn vriendin Tessa. De weekenden brengt Lars door met vrienden en hier en daar een festival. Toen hij 15 jaar was, draaide Lars elke week als DJ in Loosbroek en (wijde) omgeving. Nu doet hij dat nog sporadisch op feestjes van leeftijdsgenoten. Zijn andere liefde is zijn BMW. “Ik hou van auto’s en autorijden is een fijne bezigheid.” Tijdens de coronapandemie heeft Lars samen met een maat van hem enkele roadtrips door Duitsland, Zwitserland en Frankrijk gemaakt. Niet geheel zorg- of stressvrij: “We reden richting Zuid-Frankrijk zonder iets geboekt te hebben. Wanneer je na 8 uur autorijden in Marseille aankomt, ga je op zoek naar een slaapplaats. Twee campings waren al dicht en we kwamen rond 23.00 uur aan bij een volgeboekt budgethotel. Uiteindelijk hadden we daar dan toch een niet al te schone kamer, maar we hadden wel een bed!” Lars heeft een mooi doel voor ogen: een eigen koophuis. Maar hij heeft er geen haast bij. “Voorlopig mijn uren maken en sparen, dan komt dat heus wel goed.”