trots

Jolanda Gevers

‘Hoe je er van buiten uitziet, laat zien hoe je je van binnen voelt’

Jolanda Gevers (54) is getrouwd met Rene Pruijssers en moeder van drie kinderen van respectievelijk 22, 20 en 16 jaar oud. Ze wonen in hun gezellige huis aan de Krommedelseweg 15. Voor de deur staat de bolide van Jolanda te glimmen. Haar witte BMW cabrio is bekend in Loosbroek. Een niet al te grote dame in een grote sportwagen, dat valt op. Maar dat is voor Jolanda geen enkel probleem. Het is haar trots waar ze heerlijk in rondscheurt en als het even kan met de kap open.

OMZWERVINGEN

Jolanda is geboren en getogen in ’s-Hertogenbosch en carnaval is met de paplepel door haar ouders ingegeven. Op de vraag waarom ze koos voor Loosbroek, is het antwoord: “Toen ik zwanger was van Lola, onze oudste, wilden wij verhuizen vanuit de stad naar een dorp. Voorwaarden waren een vrijstaand huis, een basisschool en dicht bij ’s-Hertogenbosch. Het werd Loosbroek! Een omgeving waar de kinderen in alle rust konden opgroeien.” De opvoeding combineerde ze schijnbaar moeiteloos met haar baan. Na haar studie heao bedrijfseconomie kwam ze na wat omzwervingen terecht bij een bedrijf in Schijndel, waar ze manager Finance en HRM is. Een echt mannenbedrijf! “Toen ik daar begon was ik de enige vrouw en dat betekende voor mij dat ik me moest aanpassen,” vertelt Jolanda. “Vroeger was ik best verlegen maar wilde ik mijn mannetje staan dan moest ik toch directer worden, zonder mijn vrouwelijke kant te verliezen.”

ZELFVERTROUWEN

Jolanda is mega sportief, ze doet aan Zumba, Body Balance, Bodypump, badminton en gaat twee keer per week hardlopen. Ze houdt ook nog tijd over om Engelse boeken te lezen. Naast hard werken en veel sporten is er ook nog tijd voor haar allergrootste hobby: mode. Jolanda durft echt alles aan te trekken en koopt gerust in Londen een jurkje voor een feestje. “Als je goed in je vel zit en genoeg zelfvertrouwen hebt kun je dragen wat je wilt. Zoals je er van buiten uitziet, laat je zien hoe je jezelf van binnen voelt.” Reizen is een andere grote hobby. Ze straalt als ze zegt hoe leuk het is om bijvoorbeeld Londen alleen te ontdekken of om samen met haar man of vriendinnen op vakantie te gaan. Jolanda is een vrijbuiter die graag een dansje waagt. Niet alleen met haar man, maar ook o zo graag met vriendinnen met wie ze graag een festival of concert bezoekt. “54? Nee joh, ik ben pas 40,” lacht ze. Op de vraag wat ze zeker nog wil gaan doen, antwoordt ze: “Te veel om op te noemen, maar zeker nog heel veel reizen, blijven sporten en genieten van het leven.”

Tekst: Jozette van den Helm. Foto: Wim Roefs.