uit en thuis

Sille van der Wielen

‘Het ons-ken-ons gevoel, daar voel ik me thuis’

Lange werkdagen zijn voor Sille van der Wielen (21) geen uitzondering. Deze jonge hardwerkende vrouw heeft namelijk een groot hart voor het horecavak en wil de komende jaren genoeg ervaringen opdoen om in de toekomst misschien iets voor zichzelf te beginnen. Sinds december heeft ze een baan bij restaurant Wittern in Veghel.

COMFORTZONE

Sille woont samen met haar broers Roy en Max bij haar ouders aan de Jonkerstraat en fietste met hen naar de Albertusschool waar ze goede herinnering aan heeft. Na de basisschool ging ze naar het Hooghuis in Heesch. Als bijbaantje werkte ze bij Eetcafé ’t Pumpke in Nistelrode. Vervolgens ging ze naar Eindhoven om de opleiding Horecaondernemer/-manager te volgen aan de Rooi Pannen. Voor haar buitenlandse stage vloog ze met drie studiegenoten naar Curaçao. Hier liep ze vijf maanden stage bij restaurant De Gouverneur in Willemstad. “Ik heb genoten van de cultuur en de persoonlijke benadering van de bewoners. Tijdens zo’n stage stap je uit je comfortzone en ik kijk dan ook terug op een bijzondere tijd in Curaçao. Ik ben verliefd geworden op het mooie eiland en in de toekomst wil ik er zeker nog eens op vakantie om vrienden te laten zien waar ik gewoond en gewerkt heb.”

KASTEEL ROUGE

Na deze stage heeft Sille ook nog vier maanden in Utrecht gewoond en stage gelopen bij het hotel NH Utrecht. Helaas is door corona deze stage niet helemaal geworden wat ze had gehoopt. “Maar je leert overal,” weet Sille. “Ook reizen helpt daarbij. Ik wil sowieso nog wat van de wereld zien zoals de hotspots van Amerika en de steden Los Angeles en Parijs. Toch houd ik van het dorpse waar ik ben opgegroeid. Het ‘ons kent ons gevoel’ daar voel ik me thuis.” In Loosbroek is Sille actief bij Korloo waar ze korfbalt in het tweede elftal. Op zondag vindt ze het gezellig om met de meiden naar de kantine te gaan, waar ze jarenlang met veel plezier achter de bar en in de keuken heeft gewerkt. In haar vrije tijd is ze graag op pad met haar vriendinnen om te kletsen en te borrelen. Ze houdt van een wijntje of een speciaal biertje als ‘Kasteel Rouge’.

HET GOEDE LEVEN

Deze zomer is Sille vooral van plan om veel te werken op het terras in Veghel, maar als corona het weer toelaat zou ze graag met haar vriendinnen een festival bezoeken en genieten van het goede leven. “In de coronatijd hebben we onszelf thuis vermaakt door een quizavond te organiseren en in kleine groepjes op verschillende locaties vragen te beantwoorden over algemene kennis, elkaars jeugdfoto’s en Spotify muzieklijsten te raden. Zo hadden we toch een beetje contact. Als ik alleen ben vind ik schilderen een ontspannende bezigheid. Ik maak schilderijen met veel kleur en abstracte vormen, al heb ik vaak niet de tijd om de werken af te maken,” lacht ze.

Tekst: Chantal Kanters. Foto: Wim Roefs.