vakantie

Ditte en Moos

Poffertjes en pannenkoeken

“Yes, gelukt!” Ditte van Menzel (8 jaar) wil al heel lang in de Dorus en nu is het zover. Samen met haar broertje Moos (6) vertelt ze over hun vakanties met de caravan. Ditte en Moos zijn de kinderen van Rob en Jilke van Menzel en wonen in de Schaapsdijk. Moos is dol op kleien en verven. Hij is bezig met oefenen voor het Diploma C met zwemmen en na de vakantie mag hij op voetbal! Ditte korfbalt met haar vriendinnen en speelt graag Just Dance op de Nintendo.

De bank wordt een bed

Moos en Ditte vinden het supergezellig om met de caravan op vakantie te gaan. “Mijn bed kan in een bank veranderen en die van Ditte in een kast,” vertelt Moos enthousiast. Jilke en Rob gingen vroeger beiden al met hun ouders naar de camping. “Op een veldje maken de kinderen gemakkelijk vriendjes. In een huisje is dat contact toch minder snel gelegd, daarom besloten we drie jaar geleden een caravan aan te schaffen. We kamperen het liefst in Nederland. Afgelopen jaar gingen we voor het eerst samen met Emiel en Anne van Menzel en hun kinderen op vakantie. Dat beviel harstikke goed en daarom hebben we nu weer samen een vakantie geboekt. Dit jaar gaan we naar Hulsberg in Limburg, vlakbij Valkenburg.” Het leukste aan de vakantie? “Zwemmen en bowlen!” roept Moos. “Ik vind het ook heel leuk om  de voortent mee op te bouwen, maar dat vinden papa en mama alleen niet altijd even leuk,” onthult Ditte. 

Met een raket naar Jupiter

De vakantiepret begint al in de auto. “Mama en papa maken altijd een leuke auto-bingo voor ons.” Wat zeker mee moet op vakantie zijn veel spelletjes én het XXL vliegtuig. Vol enthousiasme vertelt Moos over alle technische details van dit supersonische vliegtuig. Naast de zomervakantie gaat de caravan ook mee op het jaarlijkse kampeerweekend met de hele vriendenclub bij Dierenbos in Vinkel. “Dat is supergezellig, maar vorig jaar regende het zo hard dat de tent van een vriendin hélemaal onder water stond,” weet Ditte. “Vinkel aan zee,” vult Jilke lachend aan. Het favoriete vakantie-eten van Moos zijn poffertjes en pannenkoeken. “Ik vind quiche met zalm het lekkerst,” vertelt Ditte. Maar wanneer mama dat toch meer iets voor thuis vindt kan ze ook prima leven met pizza. “En ijsjes! Het liefst cola-ijs of choco-ijs met nootjes.” Over de reis van hun dromen heeft Moos meteen een idee: “Met een grote raket naar Jupiter.” Ditte moet er even over nadenken en besluit dat ze toch het liefste in Nederland blijft. “In andere landen is het of te koud of te heet. Hier is het perfect.” Wij hopen met z’n allen dat je gelijk krijgt deze zomer Ditte. 

Tekst: Cindy van Haaren | Foto: Wim Roefs