verre liefde

Nisha Gabriëls

‘Ik ging helemaal naar Curacao om met een Loosbroekse jongen thuis te komen’

Nisha Gabriëls (34) groeide op in Loosbroek, maakte een klein uitstapje naar Heeswijk-Dinther en woont sinds Pinksteren samen met Yorick van de Rakt (31) en hun zoontje Nox (10 maanden) in de Hanenbergsestraat. “Ik heb een superfijne jeugd gehad in Loosbroek,” begint Nisha. “Met de vriendinnen van toen ben ik afgelopen week nog een weekendje naar Valencia geweest. Na een leuke basisschooltijd ging ik naar het Hooghuis in Heesch, vervolgens naar MBO detail- en groothandel en daarna door naar Leisure Management op de NHTV.”

VERRE LIEFDE

In het derde jaar ging Nisha op buitenlandse stage naar Curaçao. Een periode van feesten én liefde. “Yorick was vanuit defensie in dezelfde periode op Curaçao. We kenden elkaar al en hadden in Nederland zelfs al eens gezoend, maar ik dacht toen nog dat het daarbij zou blijven en vond het vooral gezellig dat er iemand van ‘thuis’ was. Al bleken er bij het thuisfront al weddenschappen te lopen. Tijdens de eerste avond op het eiland sloeg de vonk definitief over. Ik ging helemaal naar Curaçao om met een Loosbroekse jongen thuis te komen,” vertelt Nisha lachend.

PRIORITEITEN

Na haar stage-avontuur rondde Nisha de opleiding af en ging aan de slag als planner. “Ik werkte zeven jaar voor Tempo Team bij Mars en werk nu als planner bij G4S, een security bedrijf. Daarnaast doe ik een dag in de week de administratie voor van de Rakt Timmerwerken, het bedrijf van Yorick, Juriën en hun vader. Het is leuk om betrokken te zijn en echt een aandeel te kunnen leveren. Toch merk ik wel dat mijn prioriteiten veranderen nu Nox er is. Hij staat op één. Het is een heerlijk mannetje en ik geniet ervan om veel tijd met hem door te brengen. Mijn ambities najagen, dat komt wel weer.” Afgelopen Pinksteren betrok het jonge gezin hun zelfgebouwde droomhuis. “Het bouwen ging vrij snel, maar het verkrijgen van de vergunning heeft veel tijd gekost. We woonden daardoor 1,5 jaar in een woonunit. Dat was best knus, maar het was er zó koud. Toen Nox net geboren was maakte Yorick om vijf uur de houtkachel aan, zodat het om half zeven warm genoeg was om Nox de fles te geven. Daarom waardeer ik des te meer wat we nu hebben. Het is een prachtig huis geworden en het staat op een droomplek. ”

SPORTEN EN BORRELEN

Nisha onderneemt graag gezellige dingen met vriendinnen. “Vaak wordt dat toch wel iets met eten en drinken. Terras met nacho’s en een wijntje is tóch lekkerder dan met een Spa blauw. Gelukkig sport ik ook graag. Ik bootcamp en heb járen gevoetbald. Op mijn twaalfde ging ik met een schriftje langs de deuren om zo een meidenteam op de been te krijgen. En dat lukte! Ik ben wat dat betreft een streber. Ik ga door tot het lukt. En ik ben positief. Ook bij tegenslagen heb ik de rotsvaste overtuiging dat het goed komt.”

Tekst: Cindy van Haaren. Foto: Wim Roefs.