Voor het zingen de kerk uit, of toch nie…

Op vrijdag 4 januari was er weer de jaarlijkse nieuwjaarsontmoeting in de Wis. Ik was mooi op tijd, ik wilde niks missen want onze nieuwe voorzitter van de Wis (jullie denken wie is dat ook al weer…) Rick (van Henk) Dekkers begon om half 8 met de opening. Hij neemt het stokje over van een Dijk van een vrouw, Miriam… Na Ricks mooie woorden en huishoudelijke mededelingen, lees: Koffie en Thee gratis, mocht Rene Pruissers het afgelopen jaar samenvatten.

Intussen kreeg ik zin in het eerste pilske…De eerste pitch kwam op het podium. Ik weet echt niet meer wie, ik heb vooral rondgekeken in de zaal. Mij viel op dat er veel mensen waren die nieuw zijn in loosbroek, onthoudt wel voor mij ben je nieuw tot dat je er 5 jaar woont. Met andere woorden veel van deze nieuwe mensen blijven nog graag terugkomen als er wat te doen is in ons dorp. Mooi. Ik denk dat hier geen addertje maar een Mol onder het gras zit. Ik heb het hier weer over Miriam van Dijk, ze ontvangt jullie als nieuwe loosbroekse met open armen en laat je na 1 á 2 jaar langzaam los… Je eigen gang gaan… Op eigen benen staan…Duidelijk.

Mijn 2e pilske… Er zijn al verschillende pitchers geweest. Bijna iedereen was binnen de tijd klaar met hun verhaal over zijn of haar club/vereniging/instantie enz… Zelfs Cor Gloudemans was door de klok en het mooie groen en rode licht niet van zijn geloof te brengen. Hij en vele anderen zouden nog steeds graag zien dat er meer mensen voor het zingen de kerk binnen kwamen…Duidelijk.

Ook het gemengd koor Simul Canto (of La Orfeon)  LIED zich van haar beste kant horen… ze zongen enkele liederen om hiermee nieuwe leden te werven. Ze sloten af met een duidelijk Loklied. Ik denk dat deze dames en heren ook graag zouden zien dat we voor hun gezang de kerk niet verlaten… Duidelijk.

Toch maar een 3e… De laatste pitch die ik onthouden heb is van onze directrice van de basisschool Tamara Smits-Vloet. Enkele jaren geleden liet ze ons naar huis gaan met de boodschap dat de broekriem los mocht. Duidelijk. Dit jaar zei ze dat die opmerking geen windeieren heeft gelegd. Groep 1 van de basisschool heeft aan het einde van dit schooljaar 32 gevolgen van bovenstaande boodschap… (als je dit natelt kom je erachter dat het kan in een paar jaar tijd, maar daar wordt het verhaal niet leuker van…) Nu kwam mij ten oren dat door te weinig aanmeldingen op de peuterspeelzaal onze Juffrouw Jeanne Cremers overbodig is… Dus hier luidt mijn NOODOPROEP: De broekriem mag weer los en ga zeker niet voor het zingen de kerk uit. Duidelijk?!

Nog eentje dan…Proost!

Gilian van Houtum