waar is

Anja Saris-Bronts (50)

Hoe lang woonde je in Loosbroek?

Ik ben geboren in een boerderij aan de Schaapsdijk als dochter van Jan en Mariet Bronts. Met broers Stefan en Marcel en zus Yvonne zijn we later verhuisd naar de Hanenbergsestraat 2. Daar heb ik tot mijn 23e jaar gewoond.

Waar ben je naar toe gegaan?

Na mijn studie aan de Universiteit Tilburg ben ik gaan werken bij de gemeente Leeuwarden en heb daar ook 1,5 jaar gewoond. Mijn man Pieter komt uit Son en Breugel en daar zijn we uiteindelijk ook gaan wonen.

Getrouwd/kids?

Pieter en ik zijn bijna 25 jaar getrouwd. We hebben elkaar ontmoet bij Lunenburg. We hebben 3 kinderen: Laura (23), Thomas (20) en Matthijs (19).

Wat doe je nu?

Ik werk in Veghel bij de gemeente Meierijstad, als leidinggevende ben ik met name werkzaam in de ruimtelijke ordening en grote (woningbouw)projecten. In mijn vrijetijd houd ik van reizen. Met het gezin maar ook met de kinderen apart. In 2019 ben ik met dochter naar China geweest en afgelopen jaar met mijn oudste zoon naar Zanzibar en Tanzania.

Wat zijn je mooiste herinneringen?

Er was alle ruimte om buiten te zijn en er waren altijd kinderen in de buurt om mee te spelen. Ik heb fijne herinneringen aan de tijd toen onze kinderen jong waren en we op zondag naar ons pap en mam gingen. Helaas zijn ze overleden, waardoor de herinneringen extra kostbaar zijn. Ik kom nog naar Loosbroek om naar de kerk te gaan voor ons pap en mam. Ik ben er gedoopt, heb er mijn communie en vormsel gedaan en we zijn er getrouwd. Als ik naar Loosbroek rijd, voelt het nog altijd heel vertrouwd. Loosbroek betekent voor mij waar ik vandaan kom’.