WAAR IS

Adrie de Mol

Hoe lang woonde je in Loosbroek?

Ik ben geboren en getogen aan de Hanenbergsestraat, op nummer 10 en 8a, tot m’n 21e.

Waar ben je naar toe gegaan?

In 1980 ging ik in Utrecht in het speciaal onderwijs werken. Ik stond daar 23 jaar voor de klas, later nog 8 jaar ambulant begeleider geweest en tot slot nog 8 jaar op de mytylschool gewerkt.

Getrouwd/kids?

Ik ben ruim 39 jaar samen met Herman en we zijn ruim 19 jaar getrouwd.

Wat doe je nu?

Op mijn zestigste ben ik gestopt met werk. We waren toen net verhuisd van Utrecht naar Houten. Hier ben ik chauffeur voor de PlusBus, vrijwilliger in een huis waar jongeren met een verstandelijke beperking wonen en help ik met de organisatie van het Open Monumentenweekend. Mijn hobby’s zijn pottenbakken, zingen bij een kwartet en een koor, hardlopen, lezen, museum- en theaterbezoek.

Wat zijn je mooiste herinneringen?

De tijd op de lagere school was fijn met vriendjes en een vriendinnetje. Ik ging graag naar school, ik kon goed leren en wist al op de kleuterschool dat ik later “meester” wilde worden. Op de middelbare school kwam ik langzamerhand tot de ontdekking dat ik meer naar de jongens dan naar de meisjes keek. Dan was Loosbroek voor mij niet een heel fijne plek om te blijven. Afijn, het is allemaal goed gekomen en ik kom nog regelmatig bij verjaardagen van broers en een zus in Loosbroek.