waar is?

Renée Lunenburg

‘We hebben samen veel meegemaakt’

Je kent haar misschien van Dagwinkel Schouten, maar wie weet boekte je ook een bijzondere vakantie bij haar. Ze spreekt inmiddels Engels en Spaans en kent de mooiste vakantieplekken.

Renée (25) is de oudste van Jos en Caroline Lunenburg, opgegroeid aan de Dorpsstraat 17 en woont al zes jaar in Breda. “Ik werk bij een reisorganisatie in Rotterdam,” vertelt ze. “Ik heb in Den Bosch Manager Verkoop Reizen gestudeerd en daarna een hbo-opleiding Toerisme en Recreatie gedaan aan de NHTV Breda. Ik heb een tijd geprobeerd dagelijks op en neer te reizen, met de scooter naar Oss en dan met de trein. Elke avond thuis het eten opwarmen terwijl mijn vriendinnen het samen leuk hadden in een studentenhuis. Dus toen ik ook die kans kreeg ben ik er gebleven. De stad lijkt wat op Den Bosch, een oude binnenstad met veel terrasjes waar het altijd gezellig is. Overigens houd ik hart voor Loosbroek. Ik ben er bijna elke weekend, voor mijn vriendinnen, maar ook omdat ik er nog voetbal. Ik heb dat ook geprobeerd in Breda, maar nog leuker dan het spelletje is hoe leuk het team is, en wat dat betreft gaat er niets boven WHV.”

MASSATOERISME

Ze woonde een tijdje in Spanje. “Ik heb stage gelopen in Malaga waar ik fietstours verzorgde, en ik heb gestudeerd aan de Universitat de les Illes Balears in Mallorca waar ik de Bachelor’s degree Erasmus behaalde. Via mijn studie kwam ik in contact met de Sunweb-group. Een onderdeel daarvan is reisorganisatie ‘Eliza was here’, een specialist in exclusieve reizen en vakanties naar ongerepte plekjes, weg van het massatoerisme. Je moet iets doen waar je achter staat en dit past bij me. Ik ben zelf niet zo van de all inclusive vakantie in Turkije. Deze reisorganisatie doet en is serieus anders. We communiceren ook anders met onze gasten. We doen echt vijf stappen extra voor iedereen die met ons op reis wil en dat spreekt me aan. Ik zie er mezelf dan ook nog wel een tijdje werken maar ook Loosbroek blijft trekken. Het is fijn om nog een thuis te hebben waar altijd mensen blij zijn me te zien.

VANZELFSPREKEND

Mijn familie en mijn vriendinnen zijn heel belangrijk voor me. Het voelt nog altijd als thuiskomen. Hoewel mijn vriendinnen, waar ik al vanaf de eerste klas van de basisschool close mee ben, ook het dorp uit zijn, spreken we nog vaak af in Loosbroek. Dat is eigenlijk wel bijzonder. In Breda woon ik in een groot huis met mensen die werken of studeren. Maar ik ben een van de weinige die nog iets heeft met het geboortedorp. De rest blijft in het weekend gewoon daar. Voor mij is dat niet zo vanzelfsprekend. Als je niet meer teruggaat verwatert het contact en dat wil ik niet. Daarvoor hebben we samen teveel meegemaakt. Ik heb er met veel plezier gewoond en ‘t altijd goed gehad. Ik overweeg serieus om eens te kijken of Loosbroek een vakantieplek zou kunnen zijn voor mijn werkgever. Het weg van de massa, de rust en de natuur, eigenlijk is alles wat wij doen en dagelijks als exclusief verkopen, gewoon thuis.”

Tekst: Mathieu Bosch. Foto: Wim Roefs.