waar is?

Raymon van Heesch

‘Alles aan mij is Loosbroeks’

Raymon van Heesch is geboren als Carlos Henrique da Conceição in Recife in Brazilië, maar getogen aan de Schaapsdijk in Loosbroek als zoon van Ans en Wim van Heesch. Sinds 2014 woont hij aan de Stellingmolen. Hij is service-engineer voor Waterschappen in het hele land. “Die interesse in techniek heb ik van mijn vader,” vertelt Raymon, “die was jaren zelf elektromonteur met zijn eigen bedrijf. Ik ging wel eens met hem naar klanten in de buurt, dat was een mooie en leerzame tijd, daarom ben ik ook in die richting gaan studeren.” Hij haalde uiteindelijk een bachelorgraad in Electrical Engineering aan de Fontys Hogeschool.

ADOPTIE

“Nog voordat ik een jaar oud was, ben ik geadopteerd en naar Nederland gehaald. Mijn ouders hebben daar nog foto’s en filmpjes van, zelf heb ik er geen herinneringen meer aan. Om naar Brazilië terug te gaan of mijn biologische ouders op te gaan zoeken, heb ik nooit behoefte aan gehad eerlijk gezegd. Misschien stuur ik mijn biologische moeder ooit nog een brief, dat ik het haar absoluut niet kwalijk neem. Ze was arm en alleen. Als mensen het me vragen vertel ik het ze in alle openheid, ik heb daar geen geheimen over. Het is zoals het is en ik heb in Loosbroek een hele fijne jeugd gehad. Liefdevolle ouders waar ik veel van houd en die me een prima opvoeding hebben gegeven, plus natuurlijk de vrienden die ik al ken vanaf de basisschool. Gelukkig ben ik nooit gepest om mijn afkomst of uiterlijk. Loosbroek voelt gewoon goed en het is er nog steeds heerlijk wonen voor mij.

HOUTEN KLAAS

Van mijn moeder heb ik de stipt- en netheid, van mijn vader het doorzettingsvermogen en aanpakken. Maar als ik wat Braziliaanse muziek luister, voel ik die roots in me, ondanks dat ik qua dansen toch wel een typische Nederlandse houten Klaas ben. Maar met wat biertjes kan dat veranderen. Het Zuid-Amerikaanse temperament komt er ook weleens uit, soms ben ik wat te direct of te snel geïrriteerd. Verder is alles Loosbroeks aan mij. Iedereen dacht eerst dat ik als Braziliaan goed zou kunnen voetballen. Niet dus. Sterker nog, ik zat alleen maar bij voetbal omdat mijn vrienden erbij zaten en die derde helft altijd zo gezellig was. Nu ben ik lid van wielervereniging de Lekke Tube en van mountainbikevereniging de Whoopers in Berlicum. Daarnaast ben ik bestuurslid van onze buurtvereniging Bergmolen. Een gezellige en actieve vereniging.

SINGLE

Ik ben single dus hoef met niemand rekening te houden. “Wel heb ik getinderd, maar zo’n vleeskeuring is niets voor mij. Misschien ga ik een keer speeddaten in de stad ofzo. Al vind ik de vrijheid en rust die ik nu heb heerlijk. Een relatie moet dan ook wel wat toevoegen aan mijn huidige leven. Ik ben dan wel alleen maar voel me absoluut niet eenzaam. Ik sta er zeker voor open, maar alleen red ik me ook prima.”

Tekst: Mathieu Bosch. Foto: Wim Roefs.