zorghart

Ireen Vervoort

‘Het is prettig dat iedereen hier elkaar kent en naar elkaar omkijkt’

De mussen vallen nog van het dak en de familie Van der Wielen is net terug van een weekje Slagharen. Ireen Vervoort (46) doet een spelletje met haar twee kinderen Esmée (14) en Jurre (12) maar legt het spel graag even aan de kant voor dit interview.

Ireen vertelt dat ze het goed naar haar zin heeft in Loosbroek. Haar man Mark van der Wielen runt samen met zijn broer een varkensbedrijf aan de Venhofstraat. Zestien jaar geleden besloten ze om samen te gaan wonen. Ireen wilde niet bij het bedrijf wonen, zo ver achteraf zag ze niet zitten. Ze komt uit Schijndel, dan zou het verschil wel erg groot zijn. Dus het stel koopt een huis aan de Dorpsstraat tegenover de basisschool, precies midden in het dorp. Hier wonen ze met veel plezier. Ireen heeft fijne buren en ze vindt het prettig dat iedereen in Loosbroek elkaar kent en naar elkaar omkijkt. Zeker toen de kinderen klein waren gaf dat een veilig gevoel. Inmiddels fietst Esmée naar het Zwijsen college. Jurre gaat na de zomer naar groep 8 en kan er nog een jaartje van genieten dat hij bij wijze van spreken rollend vanuit zijn bed naar school kan.

25 JAAR LAVERHOF

Ireen heeft een hart voor de zorg. Haar eerste baantje heeft ze bij een bakkerij. Daarna komt ze in de zorg terecht, waar ze altijd is gebleven. Ze begint als huishoudelijk medewerkster in de thuiszorg en bij Laverhof op locatie. Lange dagen in de zorg werken maakt haar niets uit. Dat verandert wanneer ze kinderen krijgen. Mark zorgt zeven dagen per week voor de varkens en Ireen besluit minder te gaan werken. Haar kinderen staan op de eerste plek. Ze stopt bij de thuiszorg en blijft nog twee ochtenden bij Laverhof werken. Afgelopen maart vierde ze haar 25-jarig jubileum. Bewoners gaven haar zelfgemaakte cadeautjes en er was natuurlijk taart. De taart werd, tot teleurstelling van Jurre, met de collega’s gedeeld. Maar gelukkig voor hem bakt zijn zus Esmée ook graag taarten. Wekelijks brengen ze een bezoekje aan oma, waar ze voorheen altijd zelfgemaakte appeltaart kregen. Nu dit oma niet meer lukt, bakt Esmée iedere maand een taart voor de familie.

RONDREIS CANADA

Haar vrije tijd brengt Ireen graag door met haar kinderen. Samen doen ze spelletjes en bezoeken ze de beide oma’s. Ook is Ireen graag met haar vriendinnen, met wie ze héél erg lang kan bellen, aldus Jurre. En in de toekomst, als de kinderen ouder zijn? Dan wil Ireen waarschijnlijk weer meer gaan werken. Misschien ook wel weer in de thuiszorg. En een rondreis maken door Canada, dat zou ze graag nog eens doen.

Tekst: Maaike van de Langenberg. Foto: Wim Roefs.