dorpsgenoot

Paul Brugmans

‘Bouwen, wielrennen en Feyenoord’

“Ik ga nooit van mijn leven in Loosbroek wonen,” dacht Paul Brugmans (45 jaar) toen hij opgroeide in Erp. Niets bleek minder waar, want Paul woont samen met zijn vrouw Jitka en drie kinderen Zev, Jur en Fer al zeventien jaar in de Pastoor de Grootstraat. Notabene in het huis dat hij jaren geleden zelf heeft uitgetekend. Paul is in 2014 voor zichzelf begonnen als bouwkundige. De bouw van een huis begint voor een groot deel bij hem: “De gemeente beslist of er gebouwd mag worden, daarna komen de mensen bij mij voor een aantal schetsen en vanuit daar gaan we samen kijken wat er mogelijk is,” legt Paul uit. “Ik vind het belangrijk dat mensen het gevoel krijgen dat ze samen het huis mee ontworpen hebben.” Op dit moment lopen er zo’n vijftien tot twintig projecten tegelijk. “Voornamelijk in Erp, waar ik zelf nog veel mensen ken omdat ik daar ben opgegroeid.” Paul ziet vanaf het moment dat hij voor zichzelf is begonnen, dat er weinig vrije tijd overblijft: “Toen ik begon ben ik een eigen website gestart, maar ik heb tot nu geen tijd gehad om er iets op te zetten,” lacht hij.

VOETBAL

Sport is heel belangrijk in het leven van Paul. Hij heeft al duizenden kilometers gereden op zijn wielrenfiets. Op 27 mei gaat hij zelfs vanuit Milaan naar Loosbroek fietsen: “Dat is gewoon allemaal hobby,” vertelt Paul. Naast wielrennen is hij een voetballiefhebber. Sinds dat zijn oudste zoon Zev bij WHV ging voetballen is hij op allerlei manieren betrokken geraakt bij de Loosbroekse voetbalclub. Hij begon als jeugdleider, een aantal jaren later bij de jeugdcommissie en daarna ook nog wedstrijdsecretaris bij de jeugd: “Het is best veel, maar als je het mooi vindt om te doen dan is dat geen probleem,” vertelt Paul, die op dit moment leider is van de JO13 waarin zijn jongste zoon Fer in voetbalt.

FEYENOORD

Paul is betrokken bij WHV, tóch is er nog één club waarvan zijn hart sneller gaat kloppen: Feyenoord, de club die hij al jarenlang volgt. “Vanaf 2000 ben ik bijna iedere wedstrijd geweest.” Ook zijn drie kinderen zijn supporter geworden van de Rotterdamse club. Zij kregen het er met de paplepel ingegoten. Hij moet niet denken aan een Ajacied binnen zijn gezin: “Papa, mag ik een Ajax-shirt kopen?,” spookte wel eens door zijn hoofd. “Die vraag zouden ze beter aan Jitka kunnen stellen,” lacht Paul. Ook volgend seizoen gaat de ras-Feyenoorder weer een seizoenkaart aanschaffen van de Rotterdamse club. Voorheen ging hij dan samen met wat vrienden, maar vanaf volgend seizoen ook met zijn fanatiekste zoon Fer: “Je ziet nu al dat Feyenoord voor hem heel veel betekent. Als Feyenoord een wedstrijd verliest, slaapt hij er ’s nachts slecht van.”

Tekst: Luuk van Grinsven. Foto: Gido Boets

Leave a Comment